Bij vrijwel alle activiteiten die we vanuit de Delflandruiters organiseren staat het paard centraal. De organisatie van de activiteiten zoals wedstrijden, clinics of een dagje uit is in handen van steeds wisselende groepjes leden. Iedereen die dat wil, kan actief betrokken zijn bij de vereniging. Een greep uit onze activiteiten:

 

Wintercompetitie
Tijdens onze wintercompetitie, die bestaat uit een aantal dressuurwedstrijden, kun je je meten met andere combinaties van jouw niveau. Voor de winnaars zijn statiedekens beschikbaar. De wedstrijden tellen uiteraard voor promotie en zijn ook opengesteld voor leden van andere verenigingen. Al vele jaren is ’t Ruiterhuis hoofdsponsor van deze competitie die daarom ook wel bekend staat als de Ruiterhuiscompetitie.

 

Clinics
Zo’n vier tot zes keer per jaar nodigen wij een (bekende) instructeur of instructrice uit voor het geven van een clinic. Een leerzaam evenement voor meerijdende combinaties en toeschouwers, die op deze manier hun kennis over het paardrijden kunnen vergroten. Delflandruiters-leden kunnen tegen een gereduceerd tarief en met voorrang aan deze clinics meedoen.

Foto: Clinic van Gerco Schröder (2013)

 

Uitstapje
Eén keer per jaar organiseren wij een uitstapje voor alle leden, bijvoorbeeld naar een paardenevenement of een bekende (dressuur/spring)stal. Er zijn door de jaren heen al vele leuke dagjes uit georganiseerd naar onder andere een paardenmelkerij, het NK Dressuur in Hoofddorp, Dekstation de Havikerwaard, Deurne, Aachen enz .enz. Zo’n dag wordt meestal afgesloten met een gezamenlijk etentje. Het is dus naast een leerzame, ook een gezellige dag.

Foto: Dagje uit naar het NK dressuur in 2013

 

Viertal
Door de jaren heen heeft de Delflandruiters regelmatig een viertal gehad. In 2014 heeft ons Z-viertal zelfs mee mogen doen aan de Hippiade.  

 

Foto 1: L-Viertal bij de Merrel-Cup (2008) Foto 2: Z-viertal op de Hippiade (2014)

 

Ideeën of suggesties?
Samen zijn we, en maken wij, de vereniging. Als verenging hebben we het altijd super gezellig, te voet en te paard. Mocht je nog een leuk idee hebben wij horen het graag!
Wil je een keer meehelpen om nader kennis te maken of je contacten te onderhouden, je bent van harte welkom bij een van onze activiteiten. Heb je “iets“ met paarden of vind je de sport gewoon prachtig om te zien, bij de Delflandruiters staat het verenigingsgevoel op de eerste plaats.

Foto: Dagje uit 60-jarig jubileum (2010)